NRG Weerupdate

PATRICKSWEER

 


WEERBERICHT IN TABEL.

VANNACHT  4C            MORGEN  8C             MAANDAG  10C             DINSDAG  9C


STORINGEN BEREIKEN DE KOMENDE TIJD ONS LAND.

Vanavond is het droog, met opklaringen en plaatselijk nog een enkele mistbank. Komende nacht wordt de bewolking dikker op nadering van een storing en gaat het tegen de eind van de nacht in het noordwesten regenen. Het kwik daalt naar een graad of 2 tijdens opklaringen en 5 graden in het noordwesten. De wind is zuidwestelijk en zal geleidelijk toenemen en aan zee wordt deze vrij krachtig, windkracht 5.

Morgen is het grijs, met van noordwest naar zuidoost trekkende regen. In de middag wordt het vanuit het noordwesten steeds droger en mogelijk breekt de zon nog even door in de Kop van Noord-Holland en in het Waddengebied. In Limburg blijft het nog tot morgenavond druilerig. Het kwik stijgt net als vandaag naar een graad of 9.

Na het weekend lijken actieve oceaan depressies gemakkelijker een weg te banen in ons vaarwater. Dagelijks m.u.v dinsdag worden de hemelsluizen boven ons lang geopend. Het is dan soms behoorlijk nat en onstuimig, met vooral aan zee veel wind. Dinsdag echter is het droog, met geregeld ruimte voor de zon. Het blijft aanhoudend zacht met dagelijks een graad of 9 á 10.

Weerman: Patrick Maarschalkerweerd, 18-02-2017, 17:34 uur.


      Weerupdate
Opgenomen tijdens het programma van Remco van Dam op de zondag ochtend in “de ochtend wildernis”.

 

Comments are closed more

Comments are closed.

WordPress Login Beveiligd met Clef