Wat eten we vandaag?

Gegrilde zalm met gegrilde asperges en aardappelpuree/h2>

Luister het hieronder ook terug:

      Wat eet jij vandaag?

Wat hebben we nodig?

1.5 kg groene asperges
1 kg kruimige aardappels
100 ml melk
vloeibare margarine
1 bosje peterselie
4 moten zalm
olijfolie
2 citroenen
1 zakje Knorr Saus voor Asperges
25 g boter
0.5 tl zout
0.5 tl suiker
peper
nootmuskaat

Hoe gaan we te werk?

Schil de aardappels en kook ze in circa 15 minuten gaar. Was en halveer de citroenen. Hak de peterselie. Schil de asperges met een dunschiller van vlak onder het kopje naar beneden. Snijd de houtachtige uiteinden (ca. 3 cm) eraf. Breng in een wijde pan (of in een speciale aspergepan) ruim water aan de kook met het zout en de suiker. Kook hierin de asperges 10 minuten. Haal ze dan uit het water, laat ze goed uitlekken en dep ze droog.
Breng 250 ml water met de sausmix al roerende aan de kook en laat het enkele minuten doorkoken.
Verhit intussen een grillpan, bestrijk de zalmmoten met olie en bestrooi ze met zout en peper. Gril de zalm en asperges 4-6 minuten (afhankelijk van de dikte van de moten en asperges). Bestrijk de asperges af en toe met wat olie. Gril de citroenhelften mee in de grillpan.
Stamp ondertussen een smeuïge puree van de aardappels, de melk en wat margarine. Breng deze op smaak met zout, peper en wat nootmuskaat.
Neem de saus van het vuur en roer de boter erdoor. Verdeel de asperges over de borden, schenk de saus erover en bestrooi met peterselie. Leg de zalmmoten met de gegrilde citroenen ernaast. Geef de aardappelpuree er bij.

Eet smakelijk.

Bron: Knorr

Eet smakelijk !

Zelf een leuk en lekker recept? Stuur maar in via onderstaand formulier.
Als we hem gaan gebruiken dan hoor je dat natuurlijk van ons.

Stuur nu