Wat eten we vandaag?

Bladerdeegrol met ei, spinazie en feta ( Lekker voor bij de Paasbrunch )

Luister het hieronder ook terug:

      Wat eet jij vandaag?

Wat hebben we nodig?

1 vel vers bladerdeeg
300 gram bladspinazie
3 eieren + 1 extra
hoeveelheid Feta naar wens
pijnboompitjes
peper en zout

Hoe gaan we te werk?

1. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met een vel bakpapier.

2. Rol het vel bladerdeeg uit op het bakpapier.

3. Breek 3 eieren in een kommetje en kluts ze samen met een beetje peper en zout.

4. Verhit een klein beetje olie in een koekenpan en bak hierin de spinazie tot het begint te slinken. Voeg de geklutste eieren toe en blijf omscheppen zodat het ei zich goed verdeeld. Laat het ei in een paar minuten stollen.

5. Voeg de Feta toe en schep dit nog even om.

6. Verdeel het mengsel in een lange strook over het midden van het vel bladerdeeg. Strooi pijnboompitjes (hoeveel je wilt) over het spinazie-mengsel en rol het bladerdeeg vervolgens op.

7. Bestrijk de bovenkant van de bladerdeegrol met een losgeklopt ei en strooi hier nog wat extra pijnboompitjes overheen.

8. Bak de bladerdeegrol in het midden van de oven in 20 – 25 minuten goudbruin en gaar.

9. Laat de rol iets afkoelen voordat je hem in stukken snijd.

Bron : Oh My Foodness.nl

Eet smakelijk en een zálig Pasen gewenst ! 😉

Zelf een leuk en lekker recept? Stuur maar in naar recept[aapestaartje]nrgradio.nl
Als we hem gaan gebruiken dan hoor je dat natuurlijk van ons.