Wat eten we vandaag?

Caprese ovenpasta met kip

Luister het hieronder ook terug:

      Wat eet jij vandaag?

Wat hebben we nodig?

300 gr witlof (4 kleine of 2 grote stronken)
4 plakken bladerdeeg
4 plakken kaas
4 plakken ham
snuf peper en zout
1 ei

Hoe gaan we te werk?

Verwarm de oven op 200 graden. Gebruik je vrij dikke stronken witlof, snijd deze dan een keer doormidden zodat er 4 stukken ontstaan. Breng een pan water aan de kook en kook de witlof 5 minuutjes voor. Giet vervolgens af en knijp de stronken goed uit en dep ze daarna droog. Bestrooi de witlof met een snuf peper en zout.

Rol de plakken bladerdeeg iets uit. Wikkel de witlof in een plakje ham en vervolgens in een plak kaas. Wikkel dit dan in de plak bladerdeeg en druk de naden goed op elkaar. De uiteinden kun je iets dicht drukken maar niet helemaal sluiten. Leg de witlofpakketjes op een bakplaat met bakpapier met de naad naar beneden. Klop het ei los en bestrijk de bovenzijde hiermee. Bak de pakketjes 20 minuten mooi bruin en krokant. Lekker met wat aardappelpuree of een salade.

Eet smakelijk ! 😉

Zelf een leuk en lekker recept? Stuur maar in naar recept[aapestaartje]nrgradio.nl
Als we hem gaan gebruiken dan hoor je dat natuurlijk van ons.

WordPress Login Beveiligd met Clef